Åpne vinduet Utligningsforslag.
Angir vareutligning som opprettes automatisk mellom varepostoppføringer under varetransaksjoner.
Vinduet inneholder funksjonalitet for å vise og manuelt endre vareutligningsposter.
Når du bokfører en transaksjon der varer går inn på eller ut av lageret, blir det opprettet en vareutligning mellom hver lagerøkning og lagerreduksjon. Disse utligningene fastsetter kostflyten fra varene som mottas på lageret, til kosten for varer som går ut av lageret. På grunn av måten som enhetskostbeløpet beregnes på, kan en feil vareutligning føre til en skjev gjennomsnittskost og en skjev enhetskost. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Designdetaljer: Vareutligning.
Følgende scenarier kan kreve at du må angre en utligning eller utligne vareposter på nytt:
-
Du har glemt å opprette en fast utligning.
-
Du har opprettet en feil fast utligning.
-
Du må returnere en vare som et salg allerede er utlignet mot.
Hvis det er mulig, bruker du et dokument til å utligne en varepost på nytt. Hvis du for eksempel må opprette en bestillingsretur for en vare som et salg allerede er utlignet mot, kan du utligne på nytt ved ganske enkelt å opprette og bokføre bestillingsreturdokumentet ved å bruke den riktige utligningen i feltet Utligningsvarepost på bestillingsreturlinjen. Du kan bruke funksjonen Hent bokførte dokumentlinjer som skal tilbakeføres eller Kopier dokument i bestillingsreturdokumentet for å gjøre dette enklere. Når du bokfører dokumentet, utlignes vareposten automatisk på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Tilbakeføre bokførte dokumentlinjer.
Hvis du ikke kan bruke et dokument til å utligne på nytt, for eksempel når du må korrigere en fast utligning, bruker du Utligningsforslag-vinduet til å korrigere en utligning. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Fjerne vareposter og utligne dem på nytt.
![]() |
---|
Det er viktig å være oppmerksom på følgende når du arbeider med utligningsforslaget:
|
![]() |
---|
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du navigerer i brukergrensesnittet, kan du se Arbeide med Microsoft Dynamics NAV. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du finner bestemte sider, kan du se Søk. |